Kaip pasverti vaiką. Kol kūdikis dar mažas, tiksliausiai jį pasvers pediatras specialiai tam skirtomis svarstyklėmis. Tačiau jei nori tai padaryti namuose, įprastomis kūno svarstyklėmis, tačiau atkreipkite dėmesį, kokia yra jų paklaidos riba – kai kurių svarstyklių paklaida yra iki 0,5 kg, o tai kelių savaičių kūdikiui yra labai daug. Jei sversitės kūno svarstyklėmis, guldyti kūdikį ant jų bus nepatogu (o gal net ir pavojinga), tad geriausias būdas yra pradžioje pasisverti dviese su kūdikiu (laikant jį ant rankų), po to vienam (-ai. Tuomet iš bendro su kūdikiu svorio atimti savąjį – taip gausite kūdikio svorį. Geriausia, kad kūdikis būtų kuo mažiau aprengtas, geriausia nuogas. Kaip ir suaugusiems, geriausia būtų svertis tuo pačiu metu (pavyzdžiui ryte tik pabudus).

Kūno masė – sąlygos, kurių reikia laikytis norint tinkamai sužinoti kūno masę: svertis reikia ryte, nevalgius, pasišlapinus, apsirengus tik apatinius drabužius. Kūno masė padidėja: per pilnatį, žiemą, po pietų ir kt.


Kaip gaminti maistą?
  Dietinio maisto gamyba Šis receptūrų rinkinys ir gamybos technologijų aprašai skiriamas dietinių patiekalų ruošimui ne tik ligoninėse, sanatorijose, poilsio namuose, senelių bei vaikų namuose, bet ir visiems besigydantiems ar norintiems racionaliai maitintis namų sąlygomis. Pateiktų patieklalų receptūroje gerokai mažesnis cukraus ir riebalų kiekis.