Rašykite mums

info@megaukismaistu.lt

Leidinys „Sergančiųjų hipertonine liga maitinimasis”

 

Požiūris į maitinimąsi sudaro žmogaus pasaulėžiūros dalį, nusako jo būdo bruožus, parodo socialinę padėtį. Tinkamas maitinimasis gali ne tik apsaugoti nuo daugelio ligų, bet ir padėti jas gydyti. Kiekvienas vaistas turi šalutinį poveikį, o tinkamai tikslinta ir pritaikyta individualiai dieta gali suderinti visas sutrikusias organizmo funkcijas. Adekvatus ir tinkamas maitinimasis yra labai svarbi sąlyga sergančiajam sveikti ir gyvenimo kokybei gerinti.

Leidinys skiriamas sergantiesiems hipertonine liga ir visiems besidomintiems tinkamu maitinimusi.

 

 

 

Leidinys „Infekuotųjų ŽIV ir sergančiųjų AIDS matinimasis”

 

Teisinga gyvensena, įskaitant tinkamą maitinimąsi ir fizinį aktyvumą, yra svarbi strategija palaikyti gerą sveikatą ir gyvenimo kokybę, stiprinant imuninę sistemą, kad organizmo funkcijos būtų nesutrikusios. Imuninė sistema yra natūrali organizmo dalis, kuri kovoja su mikrobais, bakterijomis ir kitais ligas sukeliančiais organizmais, su kuriais kontaktuojama kasdien. Infekuotiems ŽIV ir sergantiems AIDS imuninė sistema yra pažeista.

Tinkamas maitinimasis nėra infekuotų ŽIV ir sergančiojo AIDS gydymas. Tinkamo maitinimosi ir subalansuotos dietos esmė yra apsaugoti organizmą nuo energijos ir maistinių medžiagų stokos, kurios priežastis yra infekcinė liga.

Leidinys „Sergančiųjų žarnų ligomis maitinimasis”

 

Virškinimas – tai procesas, kurio metu maistas yra skaidomas mecha­niškai ir chemiškai, kad jį būtų galima įsisavinti į kraują ir aprūpinti ląste­les reikiamomis maistinėmis medžiagomis.

Maistas virškinti pradedamas burnoje, toliau virškinamas skrandyje ir žarnose. Pagrindinis maistinių medžiagų įsisavinimas vyksta plonojoje žarnoje. Storoji žarna įsiurbia vandenį ir formuoja išmatas. Sergant žarnų ligomis, sutrinka žarnų susitraukimai  ir sekrecija, maistinių medžiagų įsi­savinimas. Esant blogam virškinimui ir maistinių medžiagų įsisavinimui, atsiranda įvairių maistinių medžiagų – baltymų, vitaminų, mineralų – sto­kos simptomų, sutrinka riebalų ir angliavandenių apykaita,  mažėja kūno svoris, yra rizika atsirasti mitybos nepakankamumui.

Leidinys „Dietetikos praktika”.

 

Dietetikos praktika

Leidinį „Dietetikos praktika” sudaro penki skyriai, kuriuose pateikiamos sveikiems ir sergantiems asmenims taikomų dietų charakteristikos, maitinimosi priežiūra ypatingą dėmesį skiriant terapinėms dietoms, nutukimo prevencijai, svorio pokyčių reguliavimui, taikant kompleksinį gydymą. Kituose skyriuose aprašomas mitybos sutrikimų diagnozių identifikavimas, atitinkamų intervencijų taikymas, pagrindiniai maitinimosi priežiūros proceso žingsniai bei jų efektyvumo vertinimas. Taip pat leidinyje pateikti 363 receptūrų ir gamybos technologijos aprašai, apskaičiuota jų maistinė, energinė vertė.

 

Maitinimosi savikontrolės dienynas

Maitinimosi savikontrolės dienynas
 
Maitinimosi savikontrolės dienynas – tai programa, kuri skirta Jūsų maitinimuisi įvertinti.
  • Ji padės sužinoti pagrindines Jūsų maitinimosi klaidas;
  • Žinodami savo klaidas, galėsite eiti tinkamu maitinimosi keliu;
  • Nepamirškite pažymėti valgymo pavadinimo (pusryčiai, pietūs, vakarienė ar kt.) ir atitinkamai jo metu suvartoto maisto;
  • Norėdami gauti pilnas išvadas, privalote į šį dienyną suvesti visą per dieną suvartotą maistą.
  • Neskubėkite, nes naudojantis šia programa pirmą kartą, reikės kantrybės, tačiau įsigilinus – Maitinimosi savikontrolės dienynas suteiks daug vertingos informacijos.
Taigi, kantriai ir rūpestingai ženkite tinkamo maitinimosi keliu. Sėkmės!

 

Maitinimosi savikontrolės dienynas