Spausdinti

Leidinys „Dietetikos praktika”.

 

Dietetikos praktika

Leidinį „Dietetikos praktika” sudaro penki skyriai, kuriuose pateikiamos sveikiems ir sergantiems asmenims taikomų dietų charakteristikos, maitinimosi priežiūra ypatingą dėmesį skiriant terapinėms dietoms, nutukimo prevencijai, svorio pokyčių reguliavimui, taikant kompleksinį gydymą. Kituose skyriuose aprašomas mitybos sutrikimų diagnozių identifikavimas, atitinkamų intervencijų taikymas, pagrindiniai maitinimosi priežiūros proceso žingsniai bei jų efektyvumo vertinimas. Taip pat leidinyje pateikti 363 receptūrų ir gamybos technologijos aprašai, apskaičiuota jų maistinė, energinė vertė.

 Mokomoji medžiaga „Dietetikos praktika” skiriama sveikatos priežiūros, globos ir socialinės rūpybos įstaigose dirbantiems specialistams, atsakingiems už adekvatų, kokybišką pacientų/ klientų maitinimąsi, taip pat studentams ir visiems, besidomintiems tinkama maitinimosi priežiūra.