BULVIŲ SALOTOS - Nr. 10

Maistingumas:
Baltymai2,07 g
Riebalai10,12 g
Angliavandeniai14,75 g
Energinė vertė158,38 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės105,0082,00
Virtos bulvės77,0077,00
Žali svogūnai (laiškai) arba16,0013,00
Ropiniai svogūnai16,0013,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Svogūnai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi;
  • Svogūnų laiškai perrenkami, nuplaunami ir supjaustomi;
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos ir vėl nuplaunamos,
  • Virtos bulvės supjaustomos smulkiais kūbeliais;
  • Maišomos su smulkiai supjautytais svogūnų laiškais arba svogūnais;
  • Salotos skaninamos saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.