DŽIOVINTŲ VAISIŲ SRIUBA SU ŠVIEŽIAIS OBUOLIAIS - Nr. 105

Maistingumas:
Baltymai0,73 g
Riebalai0,42 g
Angliavandeniai41,44 g
Energinė vertė172,46 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovintos slyvos10,0010,00
Džiovinti obuoliai15,0015,00
Virti džiovinti vaisiai50,0050,00
Obuoliai45,0031,00
Bulvių krakmolas3,003,00
Cukrus19,0019,00
Cinamonas0,250,25
Išeiga:250 g
  • Džiovinti vaisiai ir uogos perrenkami, nuplaunami ir surūšiuojami;
  • Didesni obuoliai supjaustomi į 2-4 dalis, užpilami šaltu vandeniu ir verdami uždarame inde 10-20 min.;
  • Paskui sudedami likę vaisiai bei uogos ir verdami;
  • Švieži obuoliai (be žievės ir sėklalizdžių) smulkiai supjaustomi ir sumaišomi su cukrumi bei cinamonu;
  • Obuolių atliekos užpilamos verdančiu vandeniu, uždengiamos ir paliekamos 1 val.;
  • Paskui perkošiama, įpilama džiovintų vaisių nuoviro;
  • Kartu su vaisiais ir uogomis sudedami obuoliai ir dar 3-4 min. verdami;
  • Supilamas krakmolas, praskiestas šaltu nuoviru (1 dalis krakmolo, 5 dalys nuoviro);
  • Sriuba dar kartą užverdama;
  • Šalta arba karšta išpilstoma porcijomis;
  • Galima patiekti su garnyru;
  • Kaip garnyras tinka biri ryžių košė, ryžių arba manų kruopų pudingas (50g, pakepinta kvietinė duona 25g).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.