DŽIOVINTŲ VAISIŲ SRIUBA SU RYŽIAIS - Nr. 107

Maistingumas:
Baltymai1,02 g
Riebalai1,30 g
Angliavandeniai25,54 g
Energinė vertė117,98 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovinti abrikosai5,005,00
Džiovintos slyvos5,005,00
Razinos2,002,00
Ryžių kruopos5,005,00
Virti ryžiai14,0014,00
Citrinos rūgštis1,001,00
Bulvių krakmolas5,005,00
Grietinė, 25% riebumo5,005,00
Cukrus10,0010,00
Išeiga:250/15 (265 g)
  • Perrinkti džiovinti vaisiai nuplaunami, užpilami šiltu vandeniu ir mirkomi;
  • Išmirkyti verdami tame pačiame vandenyje, kol išvirs;
  • Atskirai išverdami ryžiai;
  • Perrinktus ryžius nuplauname, suberiame į nedidelį kiekį verdančio vandens ir verdame ant silpnos kaitros;
  • Išvirtus perkošiame, perplauname šaltu vandeniu ir sudedame į vaisių sriubą;
  • Pavirinus apie 3 min., supilame šaltame virintame vandenyje išleistą krakmolą;
  • Išvirus atšaldome ir įdedame citrinos rūgšties;
  • Patiekiant paskaninama grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.