DŽIOVINTŲ VAISIŲ SRIUBA SU RYŽIAIS - Nr. 107.1
Maistingumas:Baltymai | 1,36 g |
Riebalai | 0,14 g |
Angliavandeniai | 27,50 g |
Energinė vertė | 116,67 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Džiovinti abrikosai | 8,00 | 8,00 |
Džiovintos slyvos | 8,00 | 8,00 |
Razinos | 5,00 | 5,00 |
*Ryžių kruopos | 8,00 | 8,00 |
Virti ryžiai | 22,00 | 22,00 |
Citrinos rūgštis | 0,60 | 0,60 |
Bulvių krakmolas | 8,00 | 8,00 |
Cukrus | 15,00 | 15,00 |
Išeiga: | 250 g |
- Perrinkti džiovinti vaisiai nuplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi.
- Išmirkyti verdami tame pačiame vandenyje kol išvirs.
- Atskirai išverdami ryžiai: perrinktus ryžius nuplauname, suberiame į nedidelį kiekį verdančio vandens ir verdame antš silpnos kaitros.
- Išvirtus perkošiame, perplauname šaltu vandeniu ir sudedame į vaisių sriubą.
- Pavirinus apie 3 min., supilame šaltame vandenyje išleistą krakmolą.
- Išvirus atvėsiname ir įdedame citrinos rūšties.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.