VIRTOS BULVĖS - Nr. 108

Maistingumas:
Baltymai6,57 g
Riebalai1,25 g
Angliavandeniai45,83 g
Energinė vertė220,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
*Bulvės333,00266,00
Virtos bulvės250,00250,00
Sviestas (72%) arba10,0010,00
*Grietinė, 25 % riebumo, arba20,0020,00
*grietinės padažas (314):50,0050,00
Kvietiniai miltai, I rūšies2,502,50
Sviestas (72%)2,502,50
Vanduo25,0025,00
Grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
Išeiga:
Su sviestu
Su grietine, 25% riebumo
Su grietinės padažu

250/10 (260 g)
250/20 (270 g)
250/50 (300 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos;
  • Dedamos į verdantį vandenį (1 kg bulvių 0,6-0,7 litrai vandens, vanduo turi apsemti bulves ir verdamos 10-15 min.);
  • Jeigu patiekiama su grietinės padažu, jis pagaminamas;
  • Išvirus vanduo nupilamas, bulvės nugarinamos kaitinant;
  • Virtos bulvės patiekiamos su sviestu, tinka grietinė, grietinės padažas, rafinuotas saulėgrąžų aliejus.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.