ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR BULVIŲ KOŠĖ - Nr. 112

Maistingumas:
Baltymai3,82 g
Riebalai4,64 g
Angliavandeniai15,35 g
Energinė vertė118,41 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Žiediniai kopūstai267,00139,00
Bulvės64,0048,00
* Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo32,0032,00
Virintas pienas30,0030,00
Sviestas 5,005,00
*Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Bulvės, nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Žiediniai kopūstai nuplaunami, sulaužomi šakelėmis, sudedami į verdantį, pasūdytą vandenį ir silpnai kaitinant verdami uždengdame puode;
  • Nupilamas nuoviras;
  • Kaitinant padžiovinami;
  • Nuskustos ir nuplautos bulvės sudedamos į verdantį vandenį;
  • Išvirus nupilamas vanduo, bulvės padžiovinamos;
  • Žiediniai kopūstai pertrinami kartu su virtomis bulvėmis;
  • Maišant per 2-3 kartus supilamas karštas virintas pienas;
  • ½ nurodyto sviesto kiekio ištirpinamas ir 5-7 min. pakaitinama 85-90º C temperatūroje;
  • Žiedinių kopūstų ir bulvių košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.