MORKŲ TYRĖ - Nr. 113.1

Maistingumas:
Baltymai1,00 g
Riebalai3,00 g
Angliavandeniai5,00 g
Energinė vertė49,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)110,0088,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 115,0088,00
Virtos morkos70,0070,00
Sviestas3,003,00
Grietinė3,003,00
Išeiga:75 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos ir verdamos kol išvirs.
  • Po to morkos pertrinamos mikseriu, įdedama sviesto, grietinės ir išmaišoma.
  • Patiekamos karštos

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.