MOLIŪGŲ KOŠĖ - Nr. 115

Maistingumas:
Baltymai6,26 g
Riebalai9,15 g
Angliavandeniai34,22 g
Energinė vertė244,22 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Moliūgai350,00245,00
Pasterizuotas pienas, 3.2 % riebumo30,0030,00
Sviestas (72%)5,005,00
Manų kruopos30,0030,00
* Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:250/10 (260 g)
  • Nuplautas moliūgas (be žievės ir sėklų) supjaustomas smulkiais kubeliais ir šutinamas piene su sviestu;
  • Baigiant šutinti suberiamos manų kruopos, pasūdoma ir verdama iki išvirimo;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.