DARŽOVIŲ SUFLE - Nr. 118

Maistingumas:
Baltymai8,40 g
Riebalai8,97 g
Angliavandeniai20,56 g
Energinė vertė196,52 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos75,0060,00
Pasterizuotas pienas, 3,2  riebumo20,0020,00
Sviestas (72%)2,002,00
Žiediniai kopūstai129,0067,00
Konservuoti žali žirneliai75,0060,00
Tirštas pieno padažas (313):35,0035,00
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo26,0026,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,503,50
Sviestas (72%)3,503,50
Vanduo5,005,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
* Sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:220/5 (225 g)
  • Morkos nuvalomos ir nuplaunamos, šutinamos piene;
  • Žiediniai kopūstai nuplaunami, sulaužomi šakelėmis ir verdami kartu su konservuotais žaliais žirneliais, jų nuoviras nupilamas;
  • Virtos daržovės pertrinamos, pasūdomos, supilamas tirštas pieno padažas, kiaušinių tryniai, išplakti baltymai, pamaišoma;
  • Masė sudedama į sviestu išteptą skardą (2 g) ir verdama garuose 30-35 min.;
  • Daržovių suflė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.