BULVIŲ SALOTOS SU VIRTOMIS MORKOMIS - Nr. 12

Maistingumas:
Baltymai2,02 g
Riebalai5,15 g
Angliavandeniai12,58 g
Energinė vertė104,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės84,0063,00
Virtos bulvės60,0060,00
Morkos 25,0020,00
Virtos morkos20,0020,00
Salotų lapai14,0010,00
Grietinė 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Bulvės ir morkos nuplaunamos, valomos;
  • Nuvalytos bulvės ir morkos vėl plaunamos ir verdamos;
  • Salotų lapai perrenkami, nuplaunami ir supjaustomi;
  • Virtos bulvės ir morkos supjaustomos plonais griežinėliais;
  • Sumaišomos su smulkiai supjautytais salotų lapais;
  • Skaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.