ŠUTINTOS MORKOS PIENO PADAŽE - Nr. 125

Maistingumas:
Baltymai3,85 g
Riebalai3,46 g
Angliavandeniai17,23 g
Energinė vertė115,47 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos 271,00217,00
* Pieno padažas (311):50,0050,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo50,0050,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
Sviestas (72%)2,502,50
Išeiga:200/50 (250 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos ir supjaustomos skiltelėmis arba kubeliais;
  • Sudedamos į indą ne storesniu kaip 50 mm sluoksniu ir šutinamos nedieliame vandens kiekyje;
  • Pagaminamas pieno padažas;
  • Į šutintas morkas supilamas pieno padažas ir dar pakaitinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.