ŠUTINTI AGUROČIAI PIENO PADAŽE - Nr. 127

Maistingumas:
Baltymai3,45 g
Riebalai4,15 g
Angliavandeniai14,88 g
Energinė vertė110,63 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Aguročiai 379,00256,00
* Pieno padažas (311)50,0050,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo50,0050,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
Sviestas (72%)2,502,50
Išeiga:200/50 (250 g)
  • Aguročiai nuplaunami , nuvalomi, supjaustomi skiltelėmis arba kubeliais;
  • Sudedami į indą ne storesniu kaip 50 mm sluoksniu ir šutinami savo sultyse;
  • Pagaminamas pieno padažas;
  • Į šutintus aguročius supilamas pieno padažas ir dar pakaitinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.