DARŽOVĖS ŠUTINTOS PIENO PADAŽE - Nr. 129

Maistingumas:
Baltymai5,49 g
Riebalai10,81 g
Angliavandeniai17,85 g
Energinė vertė190,60 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos 97,0073,00
Moliūgai 51,0036,00
Konservuoti žali žirneliai46,0030,00
Sviestas (72%)10,0010,00
* Pieno padažas (311):75,0075,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo75,0075,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,753,75
Sviestas (72%)3,753,75
Išeiga:200 g
  • Morkos, moliūgai nuplaunami, nuvalomi, supjaustomi kubeliais arba skiltelėmis;
  • Morkos ir moliūgai šutinami su sviestu atskirai;
  • Pagaminamas pieno padažas;
  • Visos daržovės sudedamos į indą su pašildytais konservuotais žaliais žirneliais;
  • Pridedama druskos, pieno padažo ir 1-2 min paverdama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.