BUROKĖLIAI TROŠKINTI SU GRIETINE - Nr. 130

Maistingumas:
Baltymai3,71 g
Riebalai5,81 g
Angliavandeniai16,95 g
Energinė vertė149,46 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
*Burokėliai261,00205,00
Virti burokėliai205,00205,00
Grietinė, 25% riebumo30,0030,00
Išeiga:210 g
  • Burokėliai nuvalomi ir nuplaunami, verdami;
  • Virti burokėkiai supjaustomi šiaudeliais ar kubeliais;
  • Sudedama grietinė, pasūdoma ir 10 min patroškinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.