BUROKĖLIAI TROŠKINTI SU OBUOLIAIS - Nr. 131
Maistingumas:Baltymai | 3,38 g |
Riebalai | 3,88 g |
Angliavandeniai | 21,44 g |
Energinė vertė | 134,21 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
*Burokėliai | 223,00 | 175,00 |
Virti burokėliai | 175,00 | 175,00 |
Obuoliai | 71,00 | 50,00 |
Grietinės padažas su svogūnais | 25,00 | 25,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 1,13 | 1,13 |
Sviestas (72%) | 1,13 | 1,13 |
Grietinė, 25 % riebumo | 11,25 | 11,25 |
Vanduo | 12,50 | 12,50 |
Ropiniai svogūnai | 7,45 | 7,45 |
Išeiga: | 140 g |
- Burokėliai nuplaunami, nuvalomi;
- Pagaminamas grietinės padažas;
- Virti ir nuvalyti burokėkiai ,obuoliai (be žievės ir sėklalizdžių) supjaustomi smulkiais griežinėliais;
- Pasūdoma, įpilama grietinės padažo ir 10-15 min troškinama.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.