BUROKĖLIAI TROŠKINTI SU OBUOLIAIS - Nr. 131.1

Maistingumas:
Baltymai1,22 g
Riebalai2,21 g
Angliavandeniai9,03 g
Energinė vertė55,39 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)74,0058,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)78,0058,00
Obuoliai24,0024,00
Ropiniai svogūnai7,007,00
Grietinė 30%5,005,00
Išeiga:80 g
  • Burokėliai išverdami (verdami 1-1,5 val, 100C), nuvalomi, nuplaunami.
  • Obuoliai nuplaunami, išimami sėklalizdžiai, nulupama žievė.
  • Pagaminamas grietinės padažas.
  • Burokėliai ir obuoliai supjaustomi smulkiais griežinėliais, įpilama grietinės padažo, pasūdoma ir 10-15 min. troškinama 90-100C.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.