TROŠKINTI BALTAGŪŽIAI KOPŪSTAI GRIETINĖS PADAŽE - Nr. 132

Maistingumas:
Baltymai6,54 g
Riebalai3,16 g
Angliavandeniai13,15 g
Energinė vertė107,16 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai238,00190,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo15,0015,00
* Baltagūžių kopūstų masė150,00150,00
Grietinės padažas (314):30,0030,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies1,501,50
Sviestas (72%)1,501,50
Grietinė, 25% riebumo15,0015,00
Vanduo12,5012,50
Vištos kiaušiniai, II kat.1/220,00
Išeiga:200 g
  • Baltagūžiai kopūstai nuplaunami, nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais ir šutinami piene;
  • Į šutintus baltagūžius kopūstus supilamas grietinės padažas, sudedami kapoti kietai virti kiaušiniai;
  • Pasūdoma, išmaišoma ir dar 3-5 min patroškinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.