DARŽOVIŲ ŠIUPINYS - Nr.133.3

Maistingumas:
Baltymai6,63 g
Riebalai7,55 g
Angliavandeniai38,15 g
Energinė vertė247,08 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)180,00140,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)198,00140,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)207,00140,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)216,00140,00
Bulvės ( nuo 03.01)225,00140,00
Cukinijos90,0045,00
Morkos ( iki sausio 1d)50,0040,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 52,0040,00
Baltagūžiai kopūstai ( iki 02.01)50,0040,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo 02.01-07.01) 52,0040,00
Konservuoti žali žirneliai15,0010,00
* Pieno padažas:50,0050,00
Pasterizuotas pienas 3,5%50,0050,00
Kvietiniai miltai I rūšies5,005,00
Sviestas 82%8,008,00
Išeiga:260 g
  • Nuvalytos, nuplautos ir skiltelėmis arba kubeliais supjaustytos bulvės, morkos, cukinijos šutinamos nedideliame kiekyje vandens 20-30 min.
  • Baltagūžiai kopūstai šutinami atskirai.
  • Į šutintas bulves ir morkas supilamas pieno padažas ir 10-15 min. troškinama 100ºC.
  • Sudedami šutinti baltagūžiai kopūstai ir dar 10-15 min. patroškinama, baigiant sudedami konservuoti žali žirneliai, pasūdoma.
  • Patiekalas gaminamas 50-60 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.