BULVIŲ KOTLETAI SU VARŠKE - Nr. 136.1

Maistingumas:
Baltymai18,93 g
Riebalai27,82 g
Angliavandeniai30,54 g
Energinė vertė448,75 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)220,00150,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)242,00150,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)253,00150,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)264,00150,00
Bulvės ( nuo 03.01)275,00150,00
Varškė 9% riebumo76,0075,00
Vištos kiaušiniai1/410,00
Kvietiniai miltai I rūšies arba malti džiuvėsėliai10,0010,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus15,0015,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Nuvalytos bulvės verdamos pasūdytame vandenyje (apie 30 min. 95-100C).
  • Nuoviras nupilamas, bulvės padžiovinamos ir karštos pertrinamos.
  • Bulvių masė atvėsinama iki 40-50C.
  • Į masę įmušami kiaušiniai, įberiami miltai, sviestas, sudedama pertrinta varške.
  • Iš išmaišytos masės formuojami bulviniai kotletai.
  • Apvoliojami miltais ar džiuvėsėliais ir kepami iš abiejų pusių 2000C po 5 min. kiekviena pusė.
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.