BULVIŲ BLYNAI - Nr. 137.1

Maistingumas:
Baltymai9,52 g
Riebalai32,65 g
Angliavandeniai43,83 g
Energinė vertė507,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)277,00200,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)305,00200,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)318,00200,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)322,00200,00
Bulvės ( nuo 03.01)346,00200,00
Grietinė 30%10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat. 1/220,00
Kvietiniai miltai I rūšies20,0020,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus15,0015,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:190/20 (210 g)
  • Nuvalytos bulvės sutarkuojamos
  • Į masę sudedami miltai, kiaušinių tryniai, grietinė, išplakti kiaušinių baltymai, druska ir išmaišoma.
  • Blynai kepami iš abiejų pusių 5-7 min. 200-220C.
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.