BULVINIAI SUKTINUKAI SU VARŠKE - Nr. 139

Maistingumas:
Baltymai13,26 g
Riebalai17,83 g
Angliavandeniai42,43 g
Energinė vertė380,68 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės 213,00160,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat. 1/410,00
*Bulvių masė:175,00175,00
*Įdaras:0,000,00
Varškė, liesa 51,0050,00
Vištos kiaušiniai,II kat.1/410,00
*Įdaro masė:60,0060,00
Kvietiniai miltai, aukšč. I rūšies10,0010,00
*Pusgaminio masė:245,00245,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
*Grietinė, 25% riebumo arba 20,0020,00
* sviestas (72%)5,005,00
Išeiga:
Su grietine
Su sviestu

220/20 (240 g)
220/5 (225 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos;
  • Į virtos pertrintas bulves beriami miltai, įmušami kiaušiniai ir išmaišoma;
  • Iš bulvių masės daromi paplotėliai po 2 vnt. porcijai, į juos dedama varškės įdaro;
  • Paplotėlio kraštai sujungiami taip, kad įdaras būtų paplotėlio viduryje;
  • Suktinukai apvoliojami miltuose ,ir kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje apie 10-15 min;
  • Bulviniai suktinukai patiekiami po 2-4 vnt. porcijai su grietine arba sviestu
  • Įdaras: varškė pertrinama , įmušami kiaušiniai ir išmaišoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.