BUROKĖLIŲ SALOTOS SU OBUOLIAIS - Nr. 14

Maistingumas:
Baltymai1,65 g
Riebalai5,16 g
Angliavandeniai9,40 g
Energinė vertė90,64 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai85,0068,00
Virti burokėliai65,0065,00
Obuoliai29,0025,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Burokėliai nuplaunami ir išverdami;
  • Virti burokėliai nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Nuplauti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi siaurais griežinėliais;
  • Sumaišytos daržovės paskaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.