ŠVILPIKAI - Nr. 140
Maistingumas:Baltymai | 9,37 g |
Riebalai | 1,57 g |
Angliavandeniai | 51,53 g |
Energinė vertė | 257,68 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
*Bulvės | 247,00 | 185,00 |
Virtų bulvių masė | 180,00 | 180,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 42,00 | 42,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/5 | 8,00 |
*Tešlos masė: | 230,00 | 230,00 |
*Grietinės ir sviesto padažas (317): | 30,00 | 30,00 |
grietinė, 25% riebumo | 15,50 | 15,50 |
sviestas (72%) | 15,50 | 15,50 |
*Sviestas (72%) | 30,00 | 30,00 |
Išeiga: | 170/30 (200 g) |
- Bulvės nuplaunamos, nuvalomos,išverdamos, sugrūdamos ar sumalamos;
- Į pravėsusią bulvių masę, įmušami kiaušiniai, beriami miltai, druska ir užminkoma tešla;
- Iš masės formuojami rombo formos švilpikai, 6-7 vnt. porcijai ir kepami miltais pabarstytoje skardoje, orkaitėje ar kepimo krosnyje apie 5 min.;
- Iškeptus galima patroškinti su sviestu uždengtame puode arba patiekti netroškintus su sviestu ar sviesto ir grietinės padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.