MORKŲ SALOTOS SU RAZINOMIS - Nr. 14.3

Maistingumas:
Baltymai0,92 g
Riebalai6,83 g
Angliavandeniai8,17 g
Energinė vertė78,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos ( iki sausio 1d)64,0051,00
Morkos ( nuo sausio 1d)66,0051,00
Razinos5,005,00
Česnakai0,500,50
Liesas majonezas10,0010,00
Išeiga:60/10 (70 g)
  • Nuvalytos ir nuplautos morkos supjaustomos šiaudeliais.
  • . Razinos nuplaunamos po tekančiu vandeniu, užpilamos vandeniu ir pakaitinamos.
  • Nusausintos razinos sudedamos į supjaustytas morkas, sudedami nuvalyti susmulkinti česnakai.
  • Paskaninama majonezu, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.