BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SKLINDŽIAI - Nr. 141.2

Maistingumas:
Baltymai9,21 g
Riebalai29,65 g
Angliavandeniai20,08 g
Energinė vertė384,39 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)238,00190,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)250,00190,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai1/220,00
Pienas 3,5 %50,0050,00
*Pusgaminio masė:240,00240,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus15,0015,00
Grietinė 30%20,0020,00
Išeiga:200/20 (220 g)
  • Šiaudeliais supjaustyti baltagūžiai kopūstai šutinami piene apie 20 min. 95ºC.
  • Baigiant šusti supilamos manų kruopos ir verdama 10-15 min. 85-90ºC.
  • Masė atvėsinama 40-50ºC.
  • Į atvėsintą masę sudedami kiaušinių tryniai, išplakti baltymai ir išmaišoma.
  • Formuojami kotletai, ir kepami saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių 5-7 min. 160-180ºC. Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.