BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SUKTINUKAI SU DARŽOVĖMIS IR KIAUŠINIU - Nr. 144

Maistingumas:
Baltymai8,20 g
Riebalai17,13 g
Angliavandeniai29,75 g
Energinė vertė306,06 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai 220,00176,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo30,0030,00
Manų kruopos15,0015,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
*Baltagūžių kopūstų masė:175,00175,00
*Įdaras:0,000,00
Morkos21,0016,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Petražolės (lapai)3,002,00
*Ryžių kruopos4,004,00
Virti ryžiai11,0011,00
* Įdaro masė:42,0042,00
Džiūvėsiai10,0010,00
*Pusgaminio masė:225,00225,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
* Sviestas (72%) arba10,0010,00
* grietinė, 25 % riebumo arba20,0020,00
* grietinės padažas ( 314 ):50,0050,00
kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
sviestas (72%)2,502,50
vanduo25,0025,00
grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
Išeiga:
Su sviestu
Su grietine
Su grietinės padažu

200/10 (210 g)
200/20 (220 g)
200/50 (250 g)
  • Baltagūžiai kopūstai, morkos nuplaunami, nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Baltagūžiai kopūstai šutinami piene;
  • Baigiant šusti maišant įberiamos manų kruopos ir verdama 10-15 min.;
  • Masė atvėsinama iki 40-50 C;
  • Į ją įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išmaišoma;
  • Išverdama biri ryžių košė , kietai virti kiaušiniai susmulkinami;
  • Šutintos daržovės sumaišomos su susmulkintais kietai virtais kiaušiniais, petražolių lapeliais ir biria ryžių koše;
  • Iš baltagūžių kopūstų masės formuojami paplotėliai, dedamas įdaras;
  • Paplotėlio kraštai sujungiami taip, kad įdaras būtų paplotėlio viduryje;
  • Suktinukai apvoliojami miltuose arba džiūvėsėliuose, jiems suteikiama volelio forma;
  • Kepami iš abiejų pusių įkaitintame rafinuotame saulėgrąžų aliejuje po 2 vnt. porcijai apie 10-15 min.;
  • Patiekiami su sviestu, grietine ar grietinės padažu;
  • Įdaras: smulkiai supjautytos morkos ir petražolių šaknys šutinamosi nedideliame vandens kiekyje.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.