MORKŲ APKEPAS SU VARŠKE - Nr. 147

Maistingumas:
Baltymai16,82 g
Riebalai12,87 g
Angliavandeniai30,17 g
Energinė vertė303,81 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos156,00125,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo30,0030,00
*Šutintų morkų masė:115,00115,00
Manų kruopos20,0020,00
Varškė, 9 % riebumo76,0075,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Džiūvėsiai5,005,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
*Pusgaminio masė:290,00290,00
*Grietinė, 25 % riebumo, arba20,0020,00
* grietinės padažas (314):50,0050,00
kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
sviestas (72%)2,502,50
vanduo25,0025,00
grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:
Su grietine
Su grietinės padažu
Su sviestu

230/20 (250 g)
230/50 (280 g)
230/5 (235 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos,supjaustomos šiaudeliais;
  • Supjaustytos morkos šutinamos piene;
  • Baigiant šusti įberiama manų kruopų ir maišant verdama 10-15 min.;
  • Masė atvėsinama iki 40-50 C;
  • Į ją sudedama pertrinta varškė, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir viskas gerai išmaišoma;
  • Masė sudedama į sviestu (2 g) išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą
  • Apkepo paviršius aptepamas grietine, šakute daromas piešinys;
  • Kepama kepimo krosnyje apie 20-25 min.;
  • Morkų apkepas su varške patiekiamas užpiltas ištirpintu sviestu, grietine ar grietinės padažu

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.