MORKŲ KOTLETAI - Nr. 148

Maistingumas:
Baltymai5,31 g
Riebalai11,99 g
Angliavandeniai23,03 g
Energinė vertė221,27 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos176,00141,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 % riebumo23,0023,00
Manų kruopos10,0010,00
*Morkų masė:160,00160,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies7,007,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
*Pusgaminio masė:180,00180,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
*Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:250/20 (270 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos,supjaustomos šiaudeliais;
  • Supjaustytos morkos šutinamos piene;
  • Baigiant šusti įberiama manų kruopų ir maišant verdama 10-15 min.;
  • Morkų masė atvėsinama iki 40-50 C, pasūdoma, įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma;
  • Formuojami kotletai, apvoliojami miltuose;
  • Sudedama į sviestu (2 g) išteptą skardą;
  • Kotletų paviršius aptepamas grietine ir kepama 10-15 min. kepimo krosnyje;
  • Morkų kotletai patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.