DARŽOVIŲ APKEPAS - Nr. 149

Maistingumas:
Baltymai7,40 g
Riebalai9,20 g
Angliavandeniai37,69 g
Energinė vertė263,15 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės137,00103,00
Baltagūžiai kopūstai55,0044,00
Morkos83,0065,00
Ropiniai svogūnai 24,0020,00
Manų kruopos 10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies10,0010,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
*Pusgaminio masė:225,00225,00
*Grietinė, 25 % riebumo, arba20,0020,00
*natūralus grietinės padažas ( 314 ) :50,0050,00
grietinė, 25 % riebumo52,5052,50
kvietiniai miltai, aukšč. rūšies2,502,50
Išeiga:
Su grietine
Su natūraliu grietinės padažu

190/20 (210 g)
190/50 (240 g)
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos,išverdamos;
  • Virtos karštos bulvės pertrinamos;
  • Supjaustyti šiaudeliais baltagūžiai kopūstai ir morkos šutinami atskirai, paskui sumaišoma ;
  • Sudedami nuplikyti ropiniai svogūnai, suberiamos manų kruopos ir paverdama;
  • Daržovių masė išmaišoma su atvėsusiomis pertrintomis bulvėmis, įmušami kiaušiniai, pasūdoma;
  • Masė dedama į rafinuotu saulėgrąžų aliejumi (2 g) išteptą skardą;
  • Paviršius aptepamas grietine, sumaišyta su miltais;
  • Kepama kepimo krosnyje;
  • Daržovių apkepas patiekiamas su grietine ar natūraliu grietinės padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.