SKYSTA RYŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ - Nr. 152.1

Maistingumas:
Baltymai7,30 g
Riebalai1,67 g
Angliavandeniai28,38 g
Energinė vertė158,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos39,0039,00
Past. pienas,2,5proc. riebumo171,00171,00
*Košės masė250,00250,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Perrinktos ir nuplautos ryžių kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 20-30min.
  • Paskui vandens perteklius nupilamas, įpilama karšto pieno ir verdama ant silpnos kaitros, kol išvirs.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.