TIRŠTA RYŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ BE PIENO - Nr. 157.2

Maistingumas:
Baltymai3,91 g
Riebalai4,31 g
Angliavandeniai34,02 g
Energinė vertė193,84 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos44,0044,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos ant sipnos kaitros, kol išbrinks.
  • Verdama 20-30 min. 95-100ºC
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.