TIRŠTA MIEŽINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ - Nr. 160

Maistingumas:
Baltymai7,56 g
Riebalai10,42 g
Angliavandeniai30,24 g
Energinė vertė245,02 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Miežinės kruopos44,0044,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo111,00111,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Paruoštos kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su pienu ir maišant verdamos ant silpnos kaitros apie 20 min.;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.