TIRŠTA MANŲ KRUOPŲ KOŠĖ - Nr. 162

Maistingumas:
Baltymai7,68 g
Riebalai10,31 g
Angliavandeniai33,41 g
Energinė vertė257,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Manų kruopos44,0044,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo111,00111,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su pienu ir nuolat maišant verdamos ant silpnos kaitros apie 20 min.;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.