TIRŠTA KUKURŪZŲ KRUOPŲ KOŠĖ - Nr.162.1

Maistingumas:
Baltymai8,34 g
Riebalai7,35 g
Angliavandeniai40,39 g
Energinė vertė265,66 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kukurūzų kruopos44,0044,00
Past. pienas, 2,5proc. riebumo111,00111,00
Cukrus2,002,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Paruoštos kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį su pienu ir 20min. verdamos ant sipnos kaitros 90-95 ºC nuolat maišant.
  • Paskaninama cukrumi.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.