TIRŠTA KVIETINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ - Nr. 163

Maistingumas:
Baltymai16,00 g
Riebalai13,78 g
Angliavandeniai24,05 g
Energinė vertė284,25 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietinės kruopos50,0050,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo96,0096,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Kvietinės kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su pienu ir maišant verdamos ant silpnos kaitros apie 20 min.;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.