TIRŠTA KVIETINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU MORKOMIS - Nr. 165

Maistingumas:
Baltymai8,87 g
Riebalai10,48 g
Angliavandeniai37,05 g
Energinė vertė277,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kvietinės kruopos50,0050,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo96,0096,00
Morkos50,0040,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:200/10 (210 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Žalios morkos smulkiai sutarkuojamos ir šutinamos su trupučiu vandens;
  • Baigiant šutinti dedamos į verdantį vandenį su pienu;
  • Suberiamos paruoštos kruopos ir verdamos ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Košė patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.