TIRŠTA RYŽIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU AGUROČIAIS - Nr. 166.2

Maistingumas:
Baltymai5,21 g
Riebalai2,39 g
Angliavandeniai28,60 g
Energinė vertė156,72 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos42,0042,00
Aguročiai108,0070,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 proc.60,0060,00
Sviestas5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Kruopos paruošiamos kaip nurodyta anksčiau.
  • Aguročiai nuplaunami, nulupama oda, išėmus sėklidę smulkiai supjaustomas ir dedamas į verdantį pasūdytą vandenį su pienu.
  • Užverdama.
  • Suberiamos ryžių kruopos ir maišant verdamos ant silpnos kaitros kol išvirs.
  • Košė patiekama su sviestu.
  • Košė verdama 95-100ºC -30-40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.