TIRŠTA AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ KOŠĖ SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS - Nr. 172.1

Maistingumas:
Baltymai6,25 g
Riebalai6,89 g
Angliavandeniai37,15 g
Energinė vertė223,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Avižiniai dribsniai40,0040,00
Džiovinti abrikosai 20,0020,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:200/5 (205 g)
  • Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, supjaustomi ir beriami į verdantį pasūdytą vandenį.
  • Užverdama suberiamos paruoštos kruopos ir verdama ant kol išvirs.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.