PEKINO KOPŪSTŲ SALOTOS SU MORKOMIS IR ALIEJUMI - Nr. 18.7

Maistingumas:
Baltymai1,00 g
Riebalai10,00 g
Angliavandeniai7,00 g
Energinė vertė127,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pekino kopūstai101,0090,00
Morkos ( iki sausio 1d)34,0027,00
Morkos ( nuo sausio 1d)36,0027,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:100/10 (110 g)
  • Nuvalyti ir nuplauti pekino kopūstai supjaustomi šiaudeliais.
  • Nuvalyti ir nuplauti pekino kopūstai supjaustomi šiaudeliais.
  • Morkos nuvalomos, nuplaunmos, supjaustomos taip šiaudeliais, pasūdoma, sumaišoma.
  • Morko, ropiniai svogūnai nuvalomi, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais, pasūdoma, sumaišoma.
  • Paskaninami raf. saulėgrąžų aliejumi.
  • Paskaninami majonezu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.