BIRI PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU KIAUŠINIU - Nr. 181

Maistingumas:
Baltymai6,97 g
Riebalai9,82 g
Angliavandeniai32,37 g
Energinė vertė245,73 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinių kruopų košė 150,00150,00
Perlinės kruopos50,2550,25
*Sviestas (72%)7,507,50
*Sviestas (72%)10,0010,00
*Vištos kiaušiniai, I kat.1/220,00
Išeiga:150/10/20 (180 g)
  • Perlinių kruopų košė. Perrinktos, nuplautos perlinės kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir atsargiai maišant verdama 1-1,5 val. ant silpnos kaitros, kol sugers visą vandenį ir išbrinks;
  • Baigiama virti uždengus puodą garuose krosnyje ar orkaitėje;
  • Maišyti negalima;
  • Košė patiekiama su sviestu.
  • Į košę įdedama sviesto, pabarstoma susmulkintu kietai virtu kiaušiniu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.