BIRI GRIKIŲ KOŠĖ SU KEPTAIS SVOGŪNAIS - Nr. 183

Maistingumas:
Baltymai9,07 g
Riebalai12,02 g
Angliavandeniai44,78 g
Energinė vertė323,52 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Biri grikių košė (175)150,00150,00
Grikių kruopos71,2571,25
*Sviestas (72%)7,507,50
Svogūnai36,0036,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Keptų svogūnų masė15,0015,00
Išeiga:150/15 (165 g)
  • Biri grikių košė. Perrinkti, nuplauti grikiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį ir maišant verdami 20 min. ant silpnos kaitros, kol sugers visą vandenį;
  • Baigiama virti uždengus puodą garuose krosnyje ar orkaitėje;
  • Maišyti negalima;
  • Košė sumaišoma su nuplikytais ir pakepintais su aliejumi svogūnais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.