BIRI GRIKIŲ KOŠĖ SU KEPTAIS SVOGŪNAIS - Nr. 183.1
Maistingumas:Baltymai | 10,73 g |
Riebalai | 3,10 g |
Angliavandeniai | 44,20 g |
Energinė vertė | 247,64 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Grikių kruopos | 65,00 | 65,00 |
Svogūnai | 48,00 | 40,00 |
Rafinuotas saulėgražų aliejus | 5,00 | 5,00 |
*Keptų svogūnų masė | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 200 g |
- Paruoštos kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir maišant verdamos 20 min. ant sipnos kaitros 95-90ºC, kol sugeria visą vandenį.
- Po to sumaišoma su plikytais pakepintasi su aliejumi svogūnais.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.