BIRI GRIKIŲ KOŠĖ SU KEPTAIS SVOGŪNAIS - Nr. 183.1

Maistingumas:
Baltymai10,73 g
Riebalai3,10 g
Angliavandeniai44,20 g
Energinė vertė247,64 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Grikių kruopos 65,0065,00
Svogūnai48,0040,00
Rafinuotas saulėgražų aliejus5,005,00
*Keptų svogūnų masė20,0020,00
Išeiga:200 g
  • Paruoštos kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir maišant verdamos 20 min. ant sipnos kaitros 95-90ºC, kol sugeria visą vandenį.
  • Po to sumaišoma su plikytais pakepintasi su aliejumi svogūnais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.