RYŽIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIAIS OBUOLIAIS - Nr. 187

Maistingumas:
Baltymai7,37 g
Riebalai5,04 g
Angliavandeniai49,06 g
Energinė vertė271,10 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos42,0042,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo80,0080,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Džiūvėsiai 3,003,00
Obuoliai 46,0032,00
Grietinė, 25% riebumo2,002,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/66,70
*Pusgaminio masė225,00225,00
* Padažas 40,0040,00
Abrikosai 41,7636,00
Vanduo 7,207,20
Cukrus 8,008,00
Išeiga:200/50 (250 g)
  • Tiršta kruopų košė. Perrinkti, nuplauti ryžiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami ant silpnos kaitros, kol išbrinks;
  • Tiršta košė, pusė normos, dedama ant riebalais (2g) išteptos ir džiūvėsiais pabarstytos skardos, paskui smulkiai supjaustyti obuoliai, be luobelės ir sėklų;
  • Vaisiai uždengami likusia koše;
  • Paviršius aptepamas kiaušinio grietinės mišiniu ir kepama;
  • Patiekiama su abrikosu padažu (sirupu).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.