MANŲ KRUOPŲ APKEPAS SU ABRIKOSAIS - Nr. 189

Maistingumas:
Baltymai8,35 g
Riebalai5,85 g
Angliavandeniai48,17 g
Energinė vertė278,82 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Manų kruopos42,0042,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo80,0080,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Džiūvėsiai 3,003,00
Abrikosai 37,0032,00
Grietinė, 25% riebumo2,002,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/66,70
*Pusgaminio masė225,00225,00
* Padažas (465)40,0040,00
Abrikosai 41,7636,00
Vanduo 7,207,20
Cukrus8,008,00
Išeiga:200/50 (250 g)
  • Tiršta kruopų košė. Kruopos beriamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdama ant silpnos kaitros, kol išbrinks;
  • Tiršta košė, pusė normos, dedama ant riebalais (2g) išteptos ir džiūvėsiais pabarstytos skardos;
  • Obuoliai nuplaunami, nulupama odelė, išimami sėklalizdžiai, susmulkinami;
  • Susmulkinti obuoliai dedami ant košės esančios skardoje;
  • Vaisiai uždengami likusia koše;
  • Paviršius aptepamas kiaušinio grietinės mišiniu ir kepama;
  • Patiekiama su abrikosu padažu (sirupu).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.