RYŽIŲ KRUOPŲ KOTLETAI - Nr. 192

Maistingumas:
Baltymai8,03 g
Riebalai21,11 g
Angliavandeniai36,24 g
Energinė vertė367,02 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos39,0039,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo55,0055,00
Vištos kiaušiniai, Ikat.1/410,00
Kvietiniai miltai, I rūšies arba6,006,00
Džiūvėsiai6,006,00
*Pusgaminio masė165,00165,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
*Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
*Padažas (447) arba50,0050,00
Kvietiniai miltai, I rūšies2,262,00
Sviestas (72%)2,262,00
Grietinė, 25% riebumo22,5022,00
Vanduo25,0025,00
Svogūnai14,9014,00
*Braškių uogienė30,0030,00
*Sviestas (72%)10,0010,00
Išeiga:
Su sviestu
Su grietine
Su padažu
Su uogiene

150/10 (160 g)
150/20 (170 g)
150/50 (200 g)
150/30 (180 g)
  • Tiršta ryžių košė. Perrinkti, nuplauti ryžiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami ant silpnos kaitros, kol išvirs;
  • Baigiant virti įpilama karšto pieno;
  • Atvėsinama iki 60-70º C temp., sudedami kiaušiniai ir išmaišoma;
  • Iš masės formuojami apvalūs muštinėliai arba ovalūs kotletai, kurie apvoliojami miltais arba džiūvėsiais ir kepami aliejuje 8-10 min.;
  • Ryžių kruopų muštinėliai arba kotletai patiekiami su sviestu, grietine, padažu ar uogiene.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.