RYŽIŲ KRUOPŲ KOTLETAI - Nr. 192
Maistingumas:Baltymai | 8,03 g |
Riebalai | 21,11 g |
Angliavandeniai | 36,24 g |
Energinė vertė | 367,02 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Ryžių kruopos | 39,00 | 39,00 |
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo | 55,00 | 55,00 |
Vištos kiaušiniai, Ikat. | 1/4 | 10,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies arba | 6,00 | 6,00 |
Džiūvėsiai | 6,00 | 6,00 |
*Pusgaminio masė | 165,00 | 165,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 8,00 | 8,00 |
*Grietinė, 25% riebumo | 20,00 | 20,00 |
*Padažas (447) arba | 50,00 | 50,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies | 2,26 | 2,00 |
Sviestas (72%) | 2,26 | 2,00 |
Grietinė, 25% riebumo | 22,50 | 22,00 |
Vanduo | 25,00 | 25,00 |
Svogūnai | 14,90 | 14,00 |
*Braškių uogienė | 30,00 | 30,00 |
*Sviestas (72%) | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: Su sviestu Su grietine Su padažu Su uogiene | 150/10 (160 g) 150/20 (170 g) 150/50 (200 g) 150/30 (180 g) |
- Tiršta ryžių košė. Perrinkti, nuplauti ryžiai beriami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami ant silpnos kaitros, kol išvirs;
- Baigiant virti įpilama karšto pieno;
- Atvėsinama iki 60-70º C temp., sudedami kiaušiniai ir išmaišoma;
- Iš masės formuojami apvalūs muštinėliai arba ovalūs kotletai, kurie apvoliojami miltais arba džiūvėsiais ir kepami aliejuje 8-10 min.;
- Ryžių kruopų muštinėliai arba kotletai patiekiami su sviestu, grietine, padažu ar uogiene.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.