RYŽIŲ ARBA MANŲ KRUOPŲ KOTLETAI - Nr. 192.2
Maistingumas:Baltymai | 6,05 g |
Riebalai | 11,26 g |
Angliavandeniai | 27,92 g |
Energinė vertė | 237,18 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Ryžių arba | 39,00 | 39,00 |
manų kruopos | 39,00 | 39,00 |
Pasterizuotas pienas, 3,2 proc., riebumo | 55,00 | 55,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/4 | 10,00 |
Kvietiniai miltai, I rūšies arba džiuvėsiai | 6,00 | 6,00 |
* Pusgaminio masė: | 165,00 | 165,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 8,00 | 8,00 |
*Grietinė, 25 proc. riebumo | 20,00 | 20,00 |
Išeiga: | 150/20 (170 g) |
- Išverdama tiršta ryžių košė (157.1) arba manų kruopų košė (162.3).
- Atvėsinama iki 60-70ºC, įmušami kiaušiniai ir išmaišoma.
- Iš masės daromi apvalūs muštinėliai arba pvalūs kotletai, kurie apvoliojami džiuvėsiais arba kvietiniais miltais ir kepami 8-10 min. aliejuje.
- Manų arba ryžių kotletai patiekiami su grietine.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.