RYŽIŲ ARBA MANŲ KRUOPŲ KOTLETAI - Nr. 192.2

Maistingumas:
Baltymai6,05 g
Riebalai11,26 g
Angliavandeniai27,92 g
Energinė vertė237,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių arba39,0039,00
manų kruopos39,0039,00
Pasterizuotas pienas, 3,2 proc., riebumo55,0055,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Kvietiniai miltai, I rūšies arba džiuvėsiai6,006,00
* Pusgaminio masė:165,00165,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus8,008,00
*Grietinė, 25 proc. riebumo20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Išverdama tiršta ryžių košė (157.1) arba manų kruopų košė (162.3).
  • Atvėsinama iki 60-70ºC, įmušami kiaušiniai ir išmaišoma.
  • Iš masės daromi apvalūs muštinėliai arba pvalūs kotletai, kurie apvoliojami džiuvėsiais arba kvietiniais miltais ir kepami 8-10 min. aliejuje.
  • Manų arba ryžių kotletai patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.