SKLINDŽIAI IŠ MANŲ KRUOPŲ - Nr. 194

Maistingumas:
Baltymai7,90 g
Riebalai12,49 g
Angliavandeniai31,26 g
Energinė vertė269,07 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Manų kruopos42,0042,00
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo80,0080,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/58,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
*Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:150/20 (170 g)
  • Tiršta manų kruopų košė. Kruopos beriamos į pasūdytą verdantį vandenį su pienu ir nuolat maišant verdamos ant silpnos kaitros apie 20 min.;
  • Atvėsinama iki 60-70º C temp., sudedami kiaušinių tryniai ir išmaišoma;
  • Po to atsargiai įmaišomi išplakti baltymai;
  • Sklindžiai kepami aliejuje 8-10 min.;
  • Patiekiami su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.